Proizvodi

Turbokompresori

Da bi smo objasnili kako radi turbokompresor, prvo se moramo upoznati sa ciklusom rada klipova četvorotaktnog motora:

više

Wastegate

Aplikacije koje zahtevaju dobre performanse kada je brzina motora mala, koriste manje turbokompresore. Iako su konstruisani da podnesu rotiranje osovine brzinom od 250000 o/m i da podnesu temparaturu izduvnih gasova od preko 1000 stepeni celzijusa, ipak postoji mogucnost da se mali turbokompresori preforsiraju prilikom vecih brzina motora.

više

Blow off

Blow off (BOV) se ugradjuje na benzinske i dizel turbo motore. Služi za izbacivanje viška pritiska iz usisne instalacije motora nakon puštanja papuče gasa odnosno nakon zatvaranje klapne u usisnoj grani. Pritisak koji se javlja u usisnoj instalaciji nakon zatvaranja klapne na usisnoj grani štetno utiče na rad turbokompresora tako da je osnovna uloga Blow off ventila sprečavanje prevremenog kvara turbokompresora.

više

Interkuleri

Povećanje snage motora i bolje iskorišćenje goriva, neki su od glavnih razloga zašto je interkuler bitan za turbo motor.

više

Speed senzor

Garrett-ov Turbo Speed Kit nudi mogućnost praćenja rada vašeg turbokompresora u cilju obezbeđivanja dužeg radnog veka i maksimalnih performansi po pristupačnoj ceni. Pri konstantnom praćenju rada vašeg turbokompresora preko Garetovog merača možete imati kompletnu sliku o performansama turbokompresora.

više

Accessories

Silikonska creva su jača, otpornija I fleksibilnija u odnosu na standardna gumena creva. Silikonska creva obezbeđuju odličnu otpornost na visoke temperature što ih čini nezamenjivim na performans motorima.

više